just-translations.ro Web analytics

posted by admin | on , , | No comments

Deşi îmi este drag oraşul de pe Bega, trebuie să-i recunosc limitele. Una dintre acestea fiind legată de prezenţa cinematografelor care pot spune că este destul de limitată.

În Timişoara, avem momentan 2 cinematografe: Cinema City şi Cinema Timiş, al doilea nefiind sigură că funcţionează.

Dacă doreşti să vizionezi un film european, unul istoric, un film vechi sau un documentar nu o poţi face decât în intimitatea propriei locuinţe sau poţi aştepta un proiect al vreunui institut, vreunei asociaţii sau a vreunui festival de film.

Salutăm astfel iniţiativa Caravanei Metropolis care poposeşte în Parcul Rozelor, din 31 iulie până în 5 august  şi ne oferă posibilitatea să vizionăm în aer liber 7 filme de bună calitate, unele dintre ele fiind premiate la marile festivaluri de film.

Intrarea este gratuită.

Proiecţia filmelor se face pe un ecran de 8 x 16 m, sunetul este de foarte bună calitate, iar de pe site-ul Caravanei Metropolis aflăm că echipamentele tehnice sunt de ultimă generaţie.

Din păcate, pe alocuri, atmosfera creată de organizatori nu este întregită de toţi spectatorii, unii neputându-se desprinde nici măcar 1 oră şi jumătate de celular sau care consumă în mod constant produse alimentare (deranjantele seminţe). Regulile de comportament sunt un mijloc foarte la îndemână pentru a asigura un cadru plăcut şi respirabil pentru toată lumea şi nu ar trebui uitate niciodată acasă.

Daca doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre eveniment, aveţi la dispoziţie site-ul : http://caravana.metropolisfilm.ro/.

Programul este următorul:
Marți, 31 iulie:
ora 21.30: Iubire persană
Miercuri, 1 august:
ora 21.30: Băiatul cu bicicleta
Joi, 2 august:
ora 21.30: Vânătorii de capete
Vineri, 3 august:
ora 21.30: Perfect Sense
ora 23.30: Tatăl fantomă
Sâmbătă, 4 august:
ora 21.30: Xingu – În inima Amazonului - avanpremieră
ora 23.30: Tatăl fantomă
Duminică, 5 august:
ora 21.30: Zarafa – avanpremieră
ora 23.30: Tatăl fantomă

Vizionare plăcută!

 

 

Leave a Reply

News